سفر وزیر آموزش و پرورش به ارومیه + اخبار تکمیلی

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، محسن حاجی میرزایی بعد از قرائت فاتحه بر مزار شهدای ارومیه با عطرافشانی و نثار گل با اهداف بلند شهدا تجدید میثاق کرد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین با حضور در موزه دفاع مقدس ارومیه، با رشادت های رزمندگان اهل آذربایجان غربی در دوران هشت سال جنگ تحمیلی آشنا شد و در جریان اقدامات انجام شده در راستای حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قرار گرفت.
وزیر آموزش و پرورش بامداد روز پنجشنبه با استقبال استاندار و جمعی از مسوولان آذربایجان غربی از طریق فرودگاه بین المللی ارومیه وارد این استان شد.
دیدار با امام جمعه برنامه بعدی وزیر آموزش و پرورش در ارومیه است، گفت و گو بامعلمان و دانش آموزان آذربایجان غربی در بستر شبکه شاد نیز در طی این سفر انجام می شود.
در برنامه سفر وزیر آموزش و پرورش به آذربایجان غربی شرکت در شورای آموزش و پرورش و حضور در شورای معاونان و افتتاح چندین مدرسه از جمله مدرسه ۱۲ کلاسه شهید افخمی نیا در ارومیه و کلنگ زنی چند طرح آموزشی وجود دارد.
طی سفر حاجی میرزایی به استان در روز پنجشنبه فیلم برداری سریال ۱۳ قسمتی با موضوع آموزش و پرورش و آموزشهای فنی و حرفه ای و کاردانش آغاز می شود.
وزیر آموزش و پرورش: جایگزینی برای آموزش حضوری دانشآموزان وجود ندارد
وزیر آموزش و پرورش گفت: جایگزینی برای آموزش حضوری دانش آموزان وجود ندارد که بتواند انتظارات سیستم آموزشی را به نحوه مطلوب پوشش دهد و ما نیز با همه توان در راستای کاهش مخاطرات ناشی از آموزش غیرحضوری در ایام کرونا تلاش میکنیم.
محسن حاجی میرزایی روز پنجشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، افزود: مخاطرات ناشی از آموزش در ایام کرونا نگران کننده بود که برای حل این مشکل، مدرسه تلویزیونی ایران با سرعت عملیاتی شد و یک هفته بعد از تعطیلی مدارس شروع به کار کرده و به سرعت توسعه یافت.
وی اضافه کرد: وزارت آموزش و پرورش برای داشتن محیطی امن، شبکه شاد را تدوین کرد که از دستاورهای آن متصل کردن شبکه عظیم بزرگترین دستگاه آموزشی کشور و کاربران ان به یکدیگر برای تداوم آموزش است.
وزیر آموزش پرورش ادامه داد: هم اکنون شبکه شاد محیط امن و سالم است و افراد با هویت های معلوم در این شبکه فعال هستند؛ تمام دروس و فعالیت های اخلاقی و قرآنی نیز در این شبکه پیش بینی شده است.
حاجی بابایی با بیان اینکه شبکه شاد ۷۰ درصد نیازهای آموزش و پرورش را برآورده میکند، افزود: بسیار نگران بودیم که دوری از مدرسه موجب ترک تحصیل افراد شود و به مدیران مدرسه دستور پیگیری دادیم تا با خانواده ها ارتباط داشته باشند.
وی ادامه داد: برای بررسی میزان ترک تحصیل، پنج درصد از جمعیت دانش آموزان را ارزیابی کردیم و در این بررسی سه دهم درصد دانش آموزان در شبکه حضور نداشتند که آن را مورد پیگیری قرار دادیم.
وی با بیان اینکه کار مدرسه فقط آموزشی نیست و اجتماعی شدن است، گفت: یک اقدام دیگر در زمینه بررسی وضعیت جسمانی بچه ها انجام و توده بدنی ۱۳ میلیون و ۱۳ هزار دانش آموز ارزیابی شد که ۳۰ درصد در این بررسی چاق بوده یا اضافه وزن داشتند و یا خیلی لاغر بودند که برای بهبود آنان هدف گذاری شد.
وی بیان کرد: اواخر اسفند ۱۳۹۹ دوباره شاخص های ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دانش آموز اندازه گرفته شد که طبق گزارشات و به طور متوسط بهبود یافته بودند.
صیانت از شان و جایگاه معلمان یک ضرورت است
نماینده ولیفقیه در آذربایجانغربی گفت: صیانت از شان و جایگاه و نیز توجه به حقوق دریافتی معلمان ضرورتی اجتناب ناپذیر در این برهه است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی روز پنجشنبه در دیدار با وزیر آموزش و پرورش در ارومیه افزود: معلمان زحمات غیرقابل تصوری در ایامکرونا برای تداوم آموزش داشتند که نیازمند قدردانی است.
وی با بیان اینکه بحث آموزش هم اکنون جایگاه خود را به نحو مطلوبی در جامعه پیدا کرده است، ادامه داد: امروز پدر و مادرها هم درگیر آموزش شده اند و با بروز و شیوع ویروس کرونا آموزش فرصتی ایجاد شده تا در کنار تمام مشکلات، ارتباط والدین با فرزندان تقویت شود.
امام جمعه ارومیه گفت: در ایام کرونایی در بحث آموزش و پرورش و سایر مسایل مردم و مسوولان خود را توانستند به سرعت با شرایط وفق دهند و آموزش، تعلیم و تربیت ادامه یافت هرچند در بحث آموزش آنچه که به قلب انسان آرامش دهد، حاصل نمیشود ولی کار بسیار بزرگی انجام شده است.
وی اظهار کرد: توجه به مساله تربیت و مباحث دینی بسیار مهم است و همان طور که در سند تحول آمده، تربیت افراد عالم و موحد وظیفه این نهاد است و آموزش در کنار پرورش باید باشد.
ارتقای کیفی آموزش در دوران کرونا با جدیت بیشتری دنبال شد
وزیر آموزش و پرورش گفت: ارتقای کیفی آموزش مهمترین مسوولیت این نهاد است که در ایام شیوع ویروس کرونا با جدیت بیشتری پیگیری می شود.
محسن حاجی میرزایی روز پنجشنبه در گفت و گو با معلمان آذربایجان غربی که از بستر شبکه شاد انجام شد، افزود: نیازمند ارزیابی سنجیده در ارزیابی موفقیتها و کاستی ها هستیم و چگونگی ارتقای این آموزش ها مسوولیتی است که برعهده این وزارتخانه و مجموعه خلاق فرهنگیان است.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش امروزه مهمترین ماموریت جامعه را برعهده دارد، اضافه کرد: نظام تعلیم و تربیت مسوولیت شکل دهی و هویت دادن به شخصیت، فرهنگ و تمدن سازی و پیشرفت جامعه را بر عهده دارد و این مسوولیت خطیری است که جامعه دارای تفکر، اندیشمند و فرهیخته فرهنگی آن را عهده دار است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه جامعه فرهیخته فرهنگی باید خلاقیت خود را در راستای آموزش بکار گیرد، اظهار کرد: هیچ دوره ای در آموزش و پرورش غنی تر از تبادل اطلاعات و گفت و گوهای بین معلمان و تبادل دانش بین آنان نیست و از معلمان میخواهیم در اجتماعات خود شرایط را ارزیابی کنند و تبادل اطلاعات کنند.
حاجی میرزایی با اشاره به تلاش این نهاد برای برقراری عدالت آموزشی گفت: برای اینکه عدالت آموزشی را گسترش دهیم باید ایده های خلاق ارائه شود و این لشکر فرهیخته معلمان همه فعال باشند.
وی درباره دغدغه های معلمان نیز بیان کرد: ما در کنار معلمان دانش سرا بوده و برای دفاع از حقوق آنان تلاش می کنیم.
وی ادامه داد: ما مصوبات صلاحیت معلمی را بررسی و ارائه کردیم و کسی بدون صلاحیت معلمی نمیتواند وارد آموزش و تدریس شود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: تلاش می شود انگیزه ای برای معلمان ایجاد شود تا افراد در مسیر کسب خلاقیت ها قدم بردارند و اگر رتبه بندی به شیوه صحیح انجام شود، تحولی عمیق را شاهد خواهیم بود.
حاجی میرزایی افزود: هشت هزار نیروی جدید پارسال در حوزه پرورشی به کار گرفته شد که این امر نشان می دهد، دغدغه اصلی وزارتخانه براین محور معطوف است.
جبران عقب ماندگی های آموزشی آذربایجان غربی به یک تبعیض مثبت نیازمند است
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه کمبود فضای آموزشی در این استان جدی است گفت: جبران عقب ماندگی های آموزشی استان به یک تبعیض مثبت از سوی وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه نیازمند است.
محمدمهدی شهریاری در جلسه شورای آموزش و پرورش که با حضور وزیر آموزش و پرورش در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، با بیان اینکه سال گذشته ۹۰۰ کلاس درس احداث و تجهیز و نوسازی شد افزود: دو هزار و ۲۰۰ کلاس درس نیز در سطح استان در دست احداث است.
وی گفت: آذربایجان غربی به دلایل مختلف از روند طبیعی ایجاد سرانه فضای آموزشی عقب مانده و در شرایط فعلی صرفا یک تبعیض مثبت اساسی می تواند تا حدودی جبران کننده این وضعیت باشد.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: اگر چه در دوسه سال اخیر در کاهش نرخ بیسوادی اقدامات خوبی صورت گرفته است اما هنوز در ردیف استان های ضعیف کشوری قرار داریم.
شهریاری توجه به دانش آموزان مناطق محروم، کودکان بازمانده از تحصیل، ایجاد فضای آموزشی در شهرستان های کم برخوردار و موافقت با واگذاری زمین برای دانشگاه فرهنگیان و معلمان حق التدریس و قرآنی را نیز مطرح کرد و افزود: شکاف برخورداری استان از فضاهای آموزشی در مقایسه با سایر استانها صرفا با یک کار جهادی و تخصیص اعتبارات ویژه میسر است.